Translator

Tuesday, August 03, 2010

NTMTBA 10:Darjah 2

Nibong Tebal MTB Adventure 2010

Tarikh : 01 Ogos 2010

Tempat : Kolej Kejuruteraan, Universiti Sains Malaysia Trans Krian, Nibong Tebal, Pulau Pinang.

Start : 7.30am

Rider : +- 1,700 orang

NTMTBA darjah 2 mungkin melakar sejarahnya kerana menjadi event yg teramai. Dgn jumlah peserta yg sebegitu ramai dan laluan yg berbukit lagi DH yg mencabar membuat penulis merasakan acara kerja-kerja penolakan pasti akan berlaku kerana masalah traffic jam. Tidak hairanlah beberapa rakanku berlumba-lumba utk berada di hadapan utk mengelakan keadaan ini. Penulis juga tidak berharap bahawa satu pencapaian yg baik akan berlaku kerana tanda-tanda demam sudah kelihatan dan lutut pun dok sakit lagi akibat kecederaan semasa bermain badminton tempohahari. Walaupun apa alasan, Alhamdulillah berjaya menamatkan kayuhan dgn selamat pada jam 10:50am dgn mendapat pingat perak. Apapun haruslah diingatkan bahawa konsep Jamboree hendaklah di hayati.

Art Public Bank: bersama team GIANT, dia pun pakai gerek GIANT , lain kali nak pakai jersey GIANT dan barulah setaraf team GIANT. (Silver Medal)

Kawanku Zn Gerek Baru ada disitu - Silver Medal gak 

Alias D' Pallas: (berkaca mata hitam) Hanya dia dari team kami yg dapat Gold Medal - Syabas

7:35am - keluar dari kawasan USM

 RAmai rider mula laju utk menjarakkan sesama sendiri, mungkin nak elak kesesakkan kot

7:45am - memasuki laluan mini tar

7:55am: tudiaa ..takkan nak tolak kot tang ni ? Zam KBS dah potong dah - selamber jer dia kayuh

CP2 Macam kenai ..ooo jumpa di siam kot?  tapi bukan rider siam la - Nizam GB Team

 

8:45am di kawasan dusun

9.05am FP - Mai Secawan

Fezal dok gamit sapa lak? di bukit 300 

Ni spoil sikit ;; DH kena kona

 DH area ni ..bergegar semuanya

ntah CP yg keberapa tak tau dah..lepas turun DH tu. Bila la nak abih ..lutut habis sakit ni

 nak sampai dah tu..tak jauh dah tu

At Last .... No. brapa tu ? 

Menyusul kemudiannya..Abang AI (depa tanya ku ..dia ni rider siam ka?)

1 comment:

  1. tahniah bro,,,

    ta dapat ikut jamboree niii,,,

    kesihatan tak mengizinkan,,,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...